ЧУДОВИЩЕТО

Описание

Logo eeemerging Creative Europe ENGProject Мислещата литература

ЧУДОВИЩЕТО
Терезия Мора
Цена:
Мека корица
стр.

Литературен трейлър

ОЧАКВАЙТЕ:

Автор (сц.,реж., изп.прод.): Райна Атанасова

Анимация: Райна Атанасова
Звук: The Rebeat, Еми Дафинова, Мартин Луканов
Монтаж: The Rebeat
Гласове: Гриша Атанасов, Калина Филкова, Бо Дамянов

Журито на най-голямата германска литературна награда определя романа като „едновременно стилистично блестящ некролог, богат на перспектива, и жив пътепис, развиващ се в съвременна Източна Европа“.

„Чудовището“ е разказ за пътуването на човека през ничията земя на мъката. Дарий е обикновен човек, който обича жена си повече от всичко. След самоубийството ѝ, Дарий едва намира сили да продължи. Когато открива тайния дневник на Флора, той се качва в колата си и започва да пътува из цяла Европа, точно както по времето, когато Дарий и Флора са били млади и влюбени. По време на пътуването си, той научава от дневника колко чудовищно уязвима е била Флора винаги – и, че той не е имал представа за това.

„Всеки ден от твоя живот най-малко 2 часа трябва да се бориш срещу смъртта. Аз просто се уморих. С годините беше все по-трудно, да се надигна след това. Унизително трудно. Зная, че ме обичаш и че си решила да направиш всичко, за да не допуснеш да го направя отново. Но ти не си всемогъща. Все някога ще има половин час, в който ще трябва да ме изпуснеш от очи.“

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ЧУДОВИЩЕТО”