Комплект „Лоран Бине“

61.00 лв.

Описание

Всъщност комплект „Панисторически гаргаробластер“. Съдържа:

„Цивилизации“

„Седмата функция на езика

„HHhH. Мозъкът на Химлер се нарича Хайдрих“

 

Син на историк, Лоран Бине е роден в Париж на 19 юли 1972 г. В младежките си години се изявява като фронтмен, текстописец и композитор на група Сталинград. Завършва образованието си в Сорбоната с магистърска степен по литература.

През 2000 г. издава първата си книга, „Преимущества и недостатъци на нашите лигавици“, последвана от „Професионалният живот на Лоран Б.“ (2004), в която разказва за своя опит като учител на различни места в Париж и предградията му.

Бине отбива военната си служба като преподавател по френски език във Военно-въздушната академия в Кошице, Словакия, а живее известно време и в Прага. Именно тогава започва да се интересува от личността на Райнхард Хайдрих и постепенно събира сериозен набор от архивни материали за СС-обергрупенфю-рера и за покушението срещу него (операция „Антропоид“), ръководено от Лондон. Резултатът – „HHhH. Мозъкът на Химлер се нарича Хайдрих“ – надхвърля очакванията и на самия автор и му носи „Гонкур за първи роман“.

Вторият му роман, „Седмата функция на езика, е отличен с наградите „Интералие“ и „Фнак“ (2015) и е включен в дългия списък за „Ман букър интернешънъл“ (2017).

През 2019 г. „Цивилизации“ печели Наградата за роман на Френската академия. Днес Бине продължава да учителства в Сен Сен Дени, но преподава и в университетите Париж VIII и Париж III.