МЛАДОСТТА НА ДАНИЕЛО НАНИСТА. СВЕТЛИНА, МОЯ ЛЮБОВ

17.00 лв.

Категория:

Описание

МЛАДОСТТА НА ДАНИЕЛО НАНИСТА
СВЕТЛИНА, МОЯ ЛЮБОВ
Чезар Паул-Бадеску
Цена: 17.00 лв.
Мека корица
316 стр.

„Младостта на Даниело Наниста“ е пропит от комунистически носталгии и излъчващ ясно доловимия аромат на една българска роза, училищни тоалетни и дим от различни марки цигари (включително „БТ” и „Родопи”). Романът разказва за „формирането на личността” на Даниело Наниста – един румънски Холдън Кофийлд, за когото така възпяваните от поетите „първа целувка” и „първа любовна нощ” се оказват истински провал. Тази книга наподобява гъста супа, в която плуват пикантни парчета от действителността – от белите акули в Адриатическо море до отрязаният пенис на Джон Уейн Бобит. Както подсказва заглавието, книгата може да се чете и като наръчник по онанизъм, разбиран и в прекия смисъл, но и като самозадоволяване на духовните и културни потребности с подръчни средства в условията на тоталитарния режим.
В „Светлина, моя любов“ авторът доразвива основните сюжетни идеи от дебютната си книга „Младостта на Даниело Наниста“. Това е епистоларен роман за любовта и семейството, в който с разяждащ хумор са изобразени неврозите на съвременното всекидневие. Двете издания на „Светлина, моя любов” се изчерпват буквално за няколко седмици и книгата се превръща в най-коментираната литературна творба на 2006 г. „Светлина, моя любов” разказва за драматичния завършек на един провален брак, който започва като романтична любовна история, за да премине изпитанията на невротичните кризи и религиозния екстаз.
Книга за страха от самия страх, за лудостта като заразна болест и какво означава да си пациент на Православната Църква, за предимствата и недостатъците на нудистките плажове и защо Господ ни е дал секса.