ДРУГИ ЛЮБОВНИ ИСТОРИИ

15.00 лв.

Категория:

Описание

Други любовни истории

Лучан Дан Теодорович

Цена: 15 лв.

Мека корица

178 стр.

Други любовни истории може да се разглежда като модулен роман. Единадестте му части са едновременно самостоятелни елементи и част от едно повествование, чийто център е една провалена любов. Този провал се разгръща на няколко нива, като всяка „история” добавя нов нюанс, за да се оформи цялостна  картина, а двамата главни герои – журналист и съпругата му, преминават от една част в друга.

Тяхната история придобива форма не само чрез случките от различните житейски периоди на разказвача (детство, зрялост, настояще), но и чрез разказите на второстепенните герои, които са свързани с него по един или друг начин. Една след друга, по доста изненадващ начин, всички тези части дават различни гледни точки към любовта, докато провалът, загатнат към края на книгата ни кара да преосмислим всяка една от  историите и направените от героите избори.

„Мисля, че определено съчетание на обстоятелства подтиква човека към писане, точно както го кара да стане актьор или шлосер. Всяко нещо може да бъде направено със страст. За мен такова съчетание на обстоятелствата предполагам че беше късметът да имам дядо, който разказваше приказки толкова завладяващо, че всичките ми роднини идваха, за да го слушат. Също така, израстнах в къща пълна с книги, а майка ми толкова обичаше да ми купува книги… Това е.”

Лучан Дан Теодорович