Объркани в болката

18.00 лв.

Описание

Автор: Румен Петров
Заглавие: „Объркани в болката“
Рецензенти: проф. Антоний Тодоров, д.п.н. проф. д-р Таня Коцева
Оформление: Инна Павлова
Обем: 356 стр.
Цена: 18 лв.
ISBN: 978-954-553-254-2


Тази книга е за моята лична реабилитация (но и рехабилитация) на понятието „социална работа“, чрез поставянето му в много по-широк контекст. Опитвам се да защитя необходимостта да се излезе от идеята за социално подпомагане като тя се подложи на критика от определени ценностни позиции, така както това се случва от много време в света.

Друг начин за реабилитирането на социалната работа виждам в ангажирането на хуманитаристиката (история, право, криминология, изкуства, антропология, социология, икономика, политология и др.) в мисленето и действието по въпросите за социалната справедливост, процесите и последиците от социалната несправедливост. Това е една от основните цели на настоящия сборник със случаи.

Румен Петров е психиатър, психодинамичен психотeрапевт и асистент по групови отношения в НБУ. Защитил е докторантура в Университета на Западна Англия в Бристол, Великобритания. Научните му интереси са в областта на социалната травма, социалното възстановяване, развитие на общностите, местна демокрация и гражданско участие. Преподава социална работа.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Объркани в болката”