ПРОЛЕТНИ ИГРИ В ЕСЕННИТЕ ГРАДИНИ

16.00 лв.

Категория:

Описание

ПРОЛЕТНИ ИГРИ В ЕСЕННИТЕ ГРАДИНИ
Юрий Винничук
Романът е победител в конкурса „Книга на годината” на Би Би Си за 2005 г. в Украйна
Цена: 16.00 лв.
Мека корица
292 стр.

Еротичен роман – първото, което ще ви дойде наум.

Чувство на неудобство ще ви съпровожда в процеса на четене на това произведение. Да, има много страсти, от най-различно естество: от самоубийство на любовници до пияно съвокупление в нощен парк. Но нищо ново няма да откриете за себе си. Точно обратното: ще научите много неща, за които бихте предпочели да забравите. Да замаскирате зад красиви думи, лирика, закъсняло споменаване на духовна близост… Цялата книга на Юрий Винничук е чиста истина. Не в смисъл, че всичко описано в действителност се е случило с автора-герой, а в смисъл, че е можело да се случи. С всеки.
„Пролетни игри в есенните градини” е роман за самотния мъж. Макар че на пръв поглед самотността трудно се забелязва: калейдоскоп от събития, приключения и различни любовници оцветява живота му и може дори да предизвика завист у някого… Но, примамвайки читателя с поредицата пиперливи „декамеронически” историйки от първо лице, Юрий Винничук го въвлича в по-дълбоки и болезнени теми. Там, където зад Ерос се крие Танатос, зад безкрайните наслади – жажда за самоунищожение.
Романът е дотолкова мъжки, доколкото това може да заинтересува жените. Един вид надникване как работи главата (а също и някои други органи) на противоположния пол. Процесът, честно казано, невинаги е приятен. На всяка порядъчна госпожица с поне малък любовен опит, която още не се е сбогувала с романтичните илюзии, поне веднъж ще й се прииска да замери автора с нещо тежко или поне да извърши някой вуду-ритуал над книгата му…