ЗЛАТНИЯТ ДЪЖД ТРИ МИСТЕРИИ ОТ АНТИЧНОСТТА

20.00 лв.

Изчерпан

Категория:

Описание

Владимир Сунгарски
ЗЛАТНИЯТ ДЪЖД
ТРИ МИСТЕРИИ ОТ АНТИЧНОСТТА
Цена: 20 лв.
Мека корица
486 стр.

„Златният дъжд” съдържа три сюжетно свързани мини романа, които, повече или по-малко, принадлежат на криминалния жанр и чието действие се развива през 193 и 207 г. от сл. Хр. в Рим, Антиохия, Александрия и Мемфис. Трите повести оформят едно цяло, защото са тематично свързани и главните действащи лица са едни и същи.

Император Котрикс – януари – март, 132 г. сл. Хр., Рим.
Преториански гвардейци вилнеят в Рим, докато императорските глави падат една след друга.
Книгата описва един от най-бурните и скандални епизоди в историята на Рим, когато се случва цяла поредица от държавни преврати и само за няколко месеца трима императори сядат на престола (Комод, Пертинакс, Дидий Юлиян). Това е разказ на очевидец и пряк участник в тези драматични събития и предлага интересен поглед към политическия живот в онези времена.

Дните на Кибела – 22 март, 207 г. сл. Хр., Рим.
Сенаторски син е намерен убит пред дома си, след като е ограбил храма на Великата майка.
Тиберий, известен още и с прозвището си Крадеца на съкровища, приближен на императора Септимий Север, е натоварен с деликатното разследване на убийството на сенаторски син. Самият Тиберий решава да тръгне по стъпките на жертвата и на свой ред да проникне в храма, в опит да попадне на загадъчния убиец. Разследването, обаче, претърпява няколко знаменателни обрата.

Сирена – 21 август, 207 г. сл.Хр., Александрия, Египет.
Призрачна женска фигура се стопява по залез в град Палмира, за да се появи като сянка под пълната луна край пирамидите.
Един от най-близките приятели на Тиберий, Котрикс, се сблъсква със загадъчна и могъща гилдия морски търговци, а в същото време е измъчван от призрачното присъствие на невидима жена. Преследвайки враговете си и привлечен от тайнствената жена, той се озовава в Египет, най-напред в град Александрия, а после и в Мемфис.