Чичо Весо Облия oтново… (Упражнения по стил)

18.00 лв.

„Чичо Весо Облия oтново…” съдържа 72 вариации на една история от къмпинг „Градина” и е българският отговор на „Упражнения по стил” от Реймон Кьоно

Чичо Весо Облия отново…
Автор: Ю Лъ (Юри Лазаров)
Цена: 18.00 лв.
Корици: твърди
Художник: Анри Кулев
Оформление: Ася Кованова
ISBN: 9789545532573
Страници: 120

Категория:

Описание

Из предговора на Юри Лазаров за „Чичо Весо Облия oтново…”

Уважаеми читателю,

Ти навярно вече си чел тази книга. По-точно – повечето от нея. Но за десетина години се случиха доста неща. Иначе ние сме си същите. Но къмпинг „Градина” вече не е. Той, горкият, е отвсякъде обграден с нови курортни думбазщини; нови, но грозни и много. В тях е фрашкано с курортясващи, които – къде да отидат на плаж? Ами на къмпинга, разбира се. Караваните бяха изтикани назад, отпред се забодоха чадъри и се пльоснаха шезлонги, естествено. Дюните се заравниха, изчезнаха тръстиките, тръните и жълтите пясъчни цветя. Капанчето зад бариерата стана ресторант.

Из новия предговор от Юри Лазаров

Другите за „Чичо Весо Облия oтново…”

Ю Лъ едва ли е име, което сте чували често, но е до- бре да го забравите, докато не е започнал да се по- казва по-редовно. Навярно го познавате като автор на две брошурки, но в „Чичо Весо Облия. Отново” той решава да се разположи и в две роли – и на ре- жисьор, и на сценарист. Твърде съмнителен коктейл от функции, който ни принуждава да подходим със задължителната доза анализаторски Alka-Seltzer.

Из Филмова рецензия

* * *

Има нещо трагическо в образа на Облия. Той сякаш иска да избяга от мрачната градска действителност и за това – като един Ливингстън – е избрал къмпинг Градина. Но какво се случва там?

Из Рецензия (положителна)