Талаш

18.00 лв.

Описание

„Талаш“

Автор: Кшищоф Варга

Обем: 334 стр.

Цена: 18 лв.

Превод от полски: Милена Милева, Диляна Денчева

Оформление: Гео Ковачев

ISBN: 978-954-553-192-7

 


„Талаш“ е смела сатира на модерното време и модерния човек, засипан с талаш. 

Кшищоф Варга ни приканва да се качим във влака с неговия герой Пьотър, петдесетинагодишен търговски пътник с разрушително отношение към всичко и всички: досадниците във влака, миризмата на пържено по стълбището на блока, тийм билдингите, селските тарикати и гражданите от селски тип, еволюирали до висящи в кафенетата юпита. Комичната история на неговата омраза разкрива слабостите на съвременния свят: Пьотър успява да изгради пред нас пълнокръвни портрети на родителите си еснафи, на алчната си бивша си съпруга, на видиотените новобогаташи, вкретенените интелектуални сноби и простосмъртните корпоративни идиоти .

Всички герои в тази книга са неудачници, тромави и криещи разочарованията си от живота хора, обидени и уплашени до смърт самотници.

Получената след намесатa на Кшищов Варга картина е изкривена, гротескна и неустоимо забавна. Защото „след всичките тези маи, инки, ацтеки са останали някакви камъни, след нас ще остане най-много талаш, от талаш сме създадени и в талаша на ковчезите си ще се превърнем.“

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Талаш”