КРЪСТИТЕЛЯТ

18.00 лв.

Изчерпан

Описание

„Кръстителят“

Автор: Миро Гавран

Обем: 390 стр.

Цена: 18 лв.

Превод от хърватски: Валентина Седефчева

Художник: Дамян Дамянов

ISBN: 978-954-553-159-0

 


Наскоро овдовял млад мъж, решен да поеме по пътя на самотата…

Красива и изкусна танцьорка, принизена до нивото на куртизанка, която намразва тялото си, защото в неговата красота вижда „причината за своето нещастие“…

Мъж в разцвета на силите си, изпълнен с ненавист срещу римляните и жажда за мъст заради несправедливата смърт на брат си…

Такава е съдбата на Елисей, Саломе и Вилеам, през чиито очи Миро Гавран майсторски пресъздава реалността на Иудея, Галилея и Древен Рим през първи век от новата ера. Пътят и на тримата е белязан от страдание и печал, които се превръщат в техни постоянни спътници. Съдбите им обаче временно се преплитат, когато всеки от тях попада под покровителството на Йоан Кръстител, питайки се „знае ли лек за моето страдание“, без да осъзнава, че след такава предопределена среща нищо вече няма да е същото.

Познатите от Светото писание лица в романа излизат от каноничната си характеристика и заживяват живот богат на емоции, страсти, мечти, който изненадва, интригува и провокира с неочакваните си обрати. Тази книга предлага различни стандартни и предизвикателни решения на някои от въпросите, които ни вълнуват относно същността на Бог и смисъла на човешкото битие.

Творбите на хърватския писател и драматург Миро Гавран са преведени на 35 езика и стигат до всички краища на света. Зад гърба си авторът има над 30 пиеси с премиери както в Европа, така и отвъд океана. Неведнъж е бил удостояван с престижни литературни награди на международно ниво заради европейските ценности, с които са пропити текстовете му и за чието съхранение той допринася.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “КРЪСТИТЕЛЯТ”